< Terug naar vorige pagina

Project

SAMEN: Snel Alternatief Maatwerk Efficient & Effectief Nabij (VLOV138)

Vanuit de dagelijkse praktijk bij politie en parket is er een grote nood voelbaar om op een meer adequate wijze antwoord te bieden op veel voorkomende lokale criminaliteit. De huidige werkprocessen hebben tot gevolg dat de reactie op strafbare feiten en de effectieve uitvoering van deze beslissing niet altijd tijdig kan worden gegeven en om die reden dan ook vaak effect mist voor dader, slachtoffer en samenleving.

Het is precies op deze vraag dat het Openbaar Ministerie, samen met haar ketenpartners wil inspelen, en dit door het opstarten van het project “SAMEN”. Dit project wil een efficiënt gestructureerd en multidisciplinair samenwerkingsverband oprichten dat op een systematische wijze individuele preventie- of exit strategieën organiseert. Zodoende moet worden voorkomen dat risicojongeren verglijden naar een criminele levensstijl en ingesloten raken in criminele netwerken.
Datum:1 sep 2021 →  Heden
Trefwoorden:Lokale Criminaliteit, Strafbare feiten, Multidisciplinair samenwerkingsverband, Jongeren, Individuele preventie, Exit strategieën
Disciplines:Oorzaken en preventie van criminaliteit