< Terug naar vorige pagina

Project

Elektrisch staal met verbeterde "kernverlies" vanwege toenemende soortelijke weerstand en lage magnetostrictie door Al en Si depositie op het oppervlak gevolgd Vastestofdiffusie (ELEXIR)

FeSi staalsoorten worden gebruikt als magneetkern in elektrische machines (motoren, generatoren). Steeds hun elektrische weerstand zou voordelig voor vermogensverlies als warmtedissipatie tijdens het magnetiseren proces. Een onderzoek voorgesteld, wanneer deze verhoging van weerstand wordt gerealiseerd door de afzetting op het oppervlak van het staal, reeds einddikte van toenemende weerstand element zoals Si en Al en daaropvolgende verspreiding versmolten aan de verdeling van dergelijke elementen te homogeniseren. De toenemende Al en Si concentratie ook de magnetostrictie betrekking tot het geluid van transformatoren verminderen. Na een eerste laboratorium fase, waarbij de hoeveelheid van de gediffundeerde elementen en de microstructuur en textuur van het substraat geoptimaliseerd industrieel haalbaarheidsstudie teneinde de feitelijke mogelijkheid industrialisatie begrijpen voorgesteld.

Datum:1 jul 2007 →  30 jun 2010
Trefwoorden:FeSi staalsoorten
Disciplines:Keramische en glasmaterialen, Halfgeleidermaterialen, Andere materiaaltechnologie, Materialenwetenschappen en -techniek