< Terug naar vorige pagina

Project

Wie geeft erom? Een kwantitatieve en kwalitatieve multimethodologische studie naar de percepties van en reacties op gemediatiseerd menselijk lijden door de Vlaamse bevolking.

Vanuit een interdisciplinaire benadering onderzoekt dit project de percepties van en reacties op gemediatiseerd menselijk lijden door de Vlaamse bevolking. Aan de hand van een combinatie van expertinterviews, een kwantitatieve publiekssurvey en focusgroepinterviews wordt nagegaan hoe mediateksten interageren met de heersende morele en emotionele standpunten en discursieve praktijken van mediaconsumptie in relatie tot gemediatiseerd menselijk lijden.

Datum:1 jan 2014 →  31 jan 2019
Trefwoorden:humanitaire campagnes, nieuwsmedia, menselijk lijden, publieksonderzoek
Disciplines:Cinematografie, Andere media en communicatie, Mediadiscours receptie, Communicatiemanagement, Culturele media, Onderzoek van mediapubliek, Fictie film, Stijl en tekstuele analyse, Methodologie voor communicatieonderzoek, Digitale media, Mediaonderzoeksmethodologie, Internationale en ontwikkelingscommunicatie, Journalistiek, Visuele communicatie, Interculturele communicatie, Communicatiewetenschappen, Journalistiek en professioneel schrijven, Media studies, Media- en communicatietheorie