< Terug naar vorige pagina

Project

Diepe multi-omics ontleding van het CD8+T-cel immuun landschap in colorectale kanker (CRC) om het onthullen van tumor specifieke vs. microbiële immuun stimulatoren voor immuno-oncologische toepassing.

Het belangrijkste doel van dit project is het uitvoerig in kaart te brengen van nieuwe, onverwachte, kwantitatieve en kwalitatieve kenmerken van de CD8+T-cellen van colorectale kankerpatiënten (CRC), die reageren op zowel tumor antigenen als het darm microbioom afhankelijk van CRC-tumorsubtypes, en differentieel modulerende immuuntherapie-respons. Met dit project zal ik 1) de functionele signaalfactoren van CD8+T-cel activatie karakteriseren en de mogelijke impact van de respons van CRC-patiënten op immunotherapie; 2) TCR-annotaties onderzoeken die geassocieerd zijn  met immuun cel activatie en effector-ontsteking routes; 3) Karakteriseren van tumor-antigene/microbioom associaties met immuun activeringsreacties bij CRC-patiënten; 4) Afbakenen van prognostische machine learning-classificaties van CRC-responspercentages op verschillende immunotherapieën. We zullen deze kenmerken integreren om uniforme patiënt-immunostratificatie classificaties te creëren die rationele ontwerpen van klinische onderzoeken informeren met nieuwe anti-CRC-immunotherapie benaderingen.

Datum:1 okt 2022 →  28 apr 2023
Trefwoorden:computational immunology, colorectal cancer, single-cell RNA-seq
Disciplines:Bio-informatica van ziekten, Computationele biomodellering en machine learning, Computationele transcriptomics en epigenomics, Single-cell data analyse