< Terug naar vorige pagina

Project

Weefsel en cel cultuur kernfaciliteit

Celkweek is een van de belangrijkste technieken gebruikt binnen het (Bio)medisch onderzoek. De voordelen van weefsel- en celkweek zijn talrijk. Veiligheid, reproduceerbaarheid, precisie en beperkte milieu-impact van de uitgevoerde experimenten staan centraal. Meer nog, celkweek is onmisbaar bij het vermijden van onnodige dier / preklinische testen. 

Een celkweeklaboratorium heeft specifieke vereisten bij het manipuleren van menselijke of dierlijke cellen en weefsels, toxische-, mutagene oplosmiddelen en reagentia. Daarom zal een state-of-the-art celkweekfaciliteit beschikken over kwalitatieve  infrastructuur, materialen en laboratoriuminstrumenten om de correcte toepassing van standaard microbiologische praktijken mogelijk te maken.

Het TC3 (Tissue Cell Culture CORE lab) in het nieuw gebouwde onderzoeksgebouw op Campus UZ Gent zal meer dan 200m2 omvatten en zal dagelijks plaats bieden aan minimaal 30 onderzoekers van alle faculteiten en daarbuiten om voorbereidende en functionele celkweekactiviteiten uit te voeren in centrale of satellietcelkweeklabs. De hier gevraagde uitrusting hier zal de basis van deze CORE Facility vormen. 

Datum:15 dec 2022 →  Heden
Trefwoorden:celcultuur, weefselcultuur, bioveiligheid
Disciplines:Stamcelbiologie, Kankerbiologie, Kankerdiagnose, Celdeling, Cellulaire signaaltransmissie, Celdood, Kankertherapie