< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

David D’Haese

  • Onderzoeksdoeleinden:

    David D’Haese behaalde zijn doctoraat in de Exacte Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Na een carrière als postdoctoraal onderzoeker aan de University-upon-Tyne in Newcastle, UK en later in samenwerking met Bayer Crop Science specialiseerde David zich in Machine Learning toepassingen bij het farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson waar hij onder andere in-vitro diagnostische algoritmen ontwikkelde voor het vroegtijdig opsporen van darmkanker. In februari 2018 werd David aangenomen bij OM Partners, een bedrijf gekend voor het ontwikkelen van software ter ondersteuning van bevoorradingsketens. Zijn taak was het ontwikkelen van nieuwe Machine-Learning algoritmen voor het voorspellen van verkoop (forecasting), bezetting van machines en optimaliseren van de productie op basis van big data afkomstig van de ganse bevoorradingsketen.  

    In september 2018 maakte hij de overstap naar het hoger onderwijs (AP Hogeschool Antwerpen). Zijn lesopdrachten en onderzoeksprojecten situeren zich rond Artificiële Intelligentie en Machine Learning. Hij zorgt voor ML-algoritmes voor het Tetra-project AI-gedreven VR-training (2021-2022). 

  • Trefwoorden:Virtuele Realiteit, Artificiële intelligentie, VR-training, AI
  • Disciplines:Artificiële intelligentie
  • Onderzoekstechnieken:Artificial Intelligence, Machine Learning, Reinforcement learning
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Instellingen binnen hoger onderwijs, bedrijven en organisaties die trainingen ontwikkelen, VR-bedrijven