Onderzoeker
Denis De Keukeleire
- Disciplines:Medicinale producten, Farmacognosie en fytochemie, Farmaceutica, Ontdekking en evaluatie van biomarkers, Andere farmaceutische wetenschappen, Ontdekking en evaluatie van geneesmiddelen, Toxicologie en toxinologie, Farmacotherapie, Farmacologie
Affiliaties
- Vakgroep Geneesmiddelenleer (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 1993 → 30 sep 2008 - Vakgroep Organische en Macromoleculaire Chemie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 1993 → 30 sep 1993 - Universiteit Gent (Universiteit)
Lid
Vanaf1 mrt 1971 → 28 feb 1977
Publicaties
1 - 10 van 33
- Relevance of hop terroir for beer flavour(2021)
Auteurs: Ann Van Holle, Hilde Muylle, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Isabel Roldán-Ruiz, Anita Van Landschoot
Pagina's: 238 - 247 - Single nucleotide polymorphisms and biochemical markers as complementary tools to characterize hops (Humulus lupulus L.) in brewing practice(2019)
Auteurs: Ann Van Holle, Hilde Muylle, Tom Ruttink, Anita Van Landschoot, Geert Haesaert, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Isabel Roldán-Ruiz
Pagina's: 3761 - 3771 - The brewing value of Amarillo hops (Humulus lupulus L.) grown in northwestern USA : a preliminary study of terroir significance(2017)
Auteurs: Ann Van Holle, Anita Van Landschoot, Isabel Roldán-Ruiz, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire
Pagina's: 312 - 318 - Comparison of the analytical profiles of volatiles in single-hopped worts and beers as a function of the hop variety(2015)
Auteurs: Michael Dresel, Tatiana Praet, Filip Van Opstaele, Ann Van Holle, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 8 - 28 - Evaluation of glycerol profiles in sugarcane spirits (cachacas)(2015)
Auteurs: Andre C Garcia, Felipe AT Serafim, Denis De Keukeleire, Douglas W Franco
Pagina's: 57 - 63 - Investigation of the impact of the hop variety and the hopping technology on the analytical volatile profile of single-hopped worts and beers(2013)
Auteurs: Michael Dresel, Filip Van Opstaele, Tatiana Praet, Barbara Jaskula-Goiris, Ann Van Holle, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 162 - 175 - From wort to beer : the evolution of hoppy aroma of single hop beers produced by early kettle hopping, late kettle hopping and dry hopping(2013)
Auteurs: Michael Dresel, Tatiana Praet, Filip Van Opstaele, Ann Van Holle, Jan Van Nieuwenhove, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 103 - 103 - Metabolism of hop-derived bitter acids(2013)
Auteurs: Ko Cattoor, Michael Dresel, Lies De Bock, Koen Boussery, Denis De Keukeleire, Dieter Deforce, Thomas Hofmann, Arne Heyerick
Pagina's: 7916 - 7924 - Bioavailability of hop-derived iso-U+03B1-acids and reduced derivatives(2011)
Auteurs: Ko Cattoor, Koen Boussery, Marc Bracke, Denis De Keukeleire, Dieter Deforce, Arne Heyerick
Pagina's: 412 - 422 - A randomized, double-blind, placebo-controlled, cross-over pilot study on the use of a standardized hop extract to alleviate menopausal discomforts(2010)
Auteurs: R Erkkola, S Vervarcke, Stijn Vansteelandt, P Rompotti, Denis De Keukeleire, Arne Heyerick
Pagina's: 389 - 396