< Terug naar vorige pagina

Project

‘Beetje bij beetje verbouwen de bananen.’ De lucratieve relaties van de Congolese diaspora in België, Frankrijk en Nederland met hun thuisland, de Democratische Republiek Congo. Een genderperspectief.

Mijn onderzoek duikt vanuit een genderperspectief in de verschillende richtingen en vormen van materiële uitwisseling tussen de Congolese diaspora's in België, Frankrijk en Nederland en hun thuisland, de Democratische Republiek Congo, terwijl ik kijk naar het potentieel voor ontwikkelingsresultaten dat deze connectie heeft op de migranten zelf en op de thuislandbevolking. In deze studie zal ik kijken naar de goederen die worden verhandeld door de Congolese diaspora's, de geschenken die worden uitgewisseld en de praktijken voor het koesteren van kinderen, en ik zal de onderlinge verbondenheid en netwerken onderzoeken die betrokken zijn bij de ondernemingsactiviteiten van de onderzochte Congolese diaspora's, de economische en sociale hoofdsteden die de financieringscapaciteit aanwakkeren, met als doel uitdagingen en gemeenschappelijke noemers voor sociale en economische ontwikkeling te identificeren.
Datum:18 mrt 2021 →  11 okt 2021
Trefwoorden:gender, entrepreneurship, economic capital, social capital, networks, financing, child fostering, commodities, gifts, exchange, migrants, development, Congolese, diaspora, Democratic Republic of Congo, Belgium, France, The Netherlands.
Disciplines:Sociale en culturele antropologie
Project type:PhD project