< Terug naar vorige pagina

Project

Karakterisering van voeding-geïnduceerde microbiota alternaties

De intestinale microbiota beïvloedt vele facetten van de humane gezondheid en speelt een risico modulerende rol in verschillende chronische aandoeningen, waaronder IBD, type 2 diabetes en kanker. Recent onderzoek toont aan dat voeding hier een belangrijke factor is en mee de samenstelling en functie van de bacteriële gemeenschap bepaaltt. Hoewel er echter wordt gesuggereerd dat de hoeveelheid, het type en de balans tussen macrononutriënten (koolhydraten, eiwitten en lipiden) en micronutriënten (vitamines en mineralen) een grote impact hebben op de microbiota, blijft dit complexe netwerk van interacties onduidelijk. Aan de hand van voeding-geïnduceerde microbiota-modulatie proberen we deze interacties te ontrafelen.

Datum:23 jul 2018 →  23 jul 2022
Trefwoorden:Bacteriology, Nutrition
Disciplines:Medische microbiomics, Klinische en sportvoeding, Microbiologie
Project type:PhD project