< Terug naar vorige pagina

Project

Onderzoek naar genetische, klinische en neuropathologische karakteristieken van neurodegeneratieve hersenziekten, met focus op de ziekte van Alzheimer en fronto-temporale dementie.

Deze financiering zal gebruikt worden voor de verlenging met een jaar van de PhD mandaten van Elisabeth Hens en Helena Gossye van 1 oktober 2020 tot 30 september 2021. (derde jaar PhD). Beiden zijn PhD studenten in de groep van Professor Christine Van Broeckhoven. Beiden zijn ook arts en in opleiding voor neuroloog. Het hoofddoel van hun project is het onderzoeken in detail van de correlatie van het genotype - fenotype bij familiale en sporadische patiënten die drager zijn van een pathogene mutatie in genen die die geassocieerd zijn met de ziekte van Alzheimer of frontotemporale dementie. Deze studies zullen bijdragen tot een betere kennis van het klinische profiel van deze patiënten wat zal helpen bij de klinische diagnose en inclusie in klinische trials die zoeken naar gepersonaliseerde behandelingen.
Datum:1 okt 2020  →  Heden
Trefwoorden:GENOTYPE-FENOTYPE CORRELATIE, GENETISCHE ZIEKTE, FRONTOTEMPORALE DEMENTIE, ALZHEIMER-DEMENTIE
Disciplines:Moleculaire diagnostiek, Diagnostiek niet elders geclassificeerd, Medische beeldvorming en therapie niet elders geclassificeerd, Gedragsneurowetenschappen, Cognitieve neurowetenschappen