Projecten
Alliantieonderzoeksgroep: Fysieke activiteit en voeding, lichamelijke opvoeding Universiteit Gent
De onderzoeksgroep zal zich richten op het meten en analyseren van fysieke activiteit en voeding, het bepalen van determinanten van fysieke activiteit en gezonde voeding, de promotie van fysieke activiteit en gezonde voeding en de kwaliteit van de les Lichamelijke Opvoeding
Impact van de voeding en het leefmilieu op de endogene vorming van thyreostatica en het thyroïdmetabolisme bij gedomesticeerde dieren. Universiteit Gent
Thyreostatica, die illegaal toegediend worden aan nutsdieren in het kader van de vetmesterij, zijn verboden in de Europese Unie. Dit tweedledig project beoogt enerzijds de oorsprong van 'natuurlijke' thyreostatica te achterhalen om nieuwe biomarkers te identificeren zodat discriminatie mogelijk wordt. Anderzijds zal de impact van milieucontaminanten op het thyroïdmetabolisme bij gedomesticeerde dieren met behulp van geavanceerde analytische ...
Samenvoeging van onderzoeksactiviteiten voor het grensverleggend onderzoek op het gebied van voeding, voeding en milieu-omics Universiteit Gent
Het doel van FoodEnTwin is om een netwerksamenwerking tot stand te brengen tussen de Universiteit van Belgrado - Faculteit van Chemistry (UBFC) en het Centre of Research Excellence for Molecular Food Sciences (CoE MFS) en vier high gerenommeerde instituten uit Zweden, Oostenrijk en België bieden een unieke kans voor UBFC en haar partners om hun wetenschappelijke excellentie en zichtbaarheid, technologische innovatiecapaciteit te vergroten ...
(nieuw) Vroege voeding als sleutel tot gezonde en weerbare vleeskippen -- (oud) Gezondheids- en welzijnseffecten van vroege voeding voor vleeskuikens (ATHLETIC CHICKS ) Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Het project ATHLETIC CHICKS mikt een optimalere voedingsstrategie voor jonge kuikens in de vleeskippensector, zodat zij sterker en gezonder uitgroeien tot robuustz dieren met minder nood aan antibiotica en een betere gezondheids- en welzijnsstatus. Preliminaire data en empirische bevindingen suggeren dat het verstrekken van vroege voeding aan vleeskuikens een positief effect kan hebben. Het doel is nu om een ...
Mycotoxines in vegetarische proteïnerijke voeding en in vezelrijke voeding - MYCOPROF (MYCOPROF 1) Universiteit Gent
Mycotoxinen zijn secundaire schimmelmetabolieten die toxisch zijn voor mens en dier. Nu er binnen de voedingsindustrie verschillende transities worden waargenomen, blijft het hoogstnoodzakelijk mycotoxinegehaltes te monitoren. De belangrijkste onderzoeksvraag van het MYCOPROF projectvoorstel is ‘hoe deze transities de mycotoxineblootstelling binnen de Belgische populatie beïnvloeden’. Als eerste is er een stijgende consumptie van ...