< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Departement Biomedische Wetenschappen

Department

Tijdsduur:1 jan 1990 →  Heden
Organisatieprofiel:

Het Departement Biomedische Wetenschappen bestaat uit tien onderzoekseenheden die georganiseerd zijn in drie onderzoeksgroepen. Wij worden wereldwijd erkend als toonaangevende deskundigen op het gebied van enkele van de belangrijkste en vaak verwaarloosde ziekteverwekkers (d.w.z. parasieten, mycobacteriën en virussen) en vectoren die wereldwijd van belang zijn voor de volksgezondheid en die tot uitbraken kunnen leiden. Samen met collega's in de onderzoeksafdelingen van het ITM en in internationale samenwerkingsnetwerken vormen wij een unieke multidisciplinaire kritische massa die is opgebouwd rond Global Science for a Healthier World.

Wij streven ernaar het lijden onder tropische infectieziekten te verminderen door fundamentele inzichten te verwerven in de interacties tussen pathogenen, gastheren en vectoren, door de patronen en drijvende krachten achter de aanpassing van pathogenen en vectoren aan veranderende macro- en micro-omgevingen te bestuderen, en door instrumenten te innoveren ter verbetering van de diagnose, surveillance, preventie, behandeling en beheersing van infectieziekten over de hele wereld.

Wij verwezenlijken deze missie door epidemiologisch en ecologisch onderzoek in het veld te combineren met experimenteel onderzoek in laboratoria, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde state-of-the-art methoden en benaderingen. Wij delen de filosofie om de uitmuntendheid en relevantie van fundamenteel en toegepast onderzoek nauw te verbinden met capaciteitsversterking via opleiding, onderwijs en personeelsmobiliteit tussen het ITM en onze partnerinstellingen in landen met lage en middeninkomens in Afrika, Zuid-Amerika en Azië.