< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Ecologie, Evolutie en Biodiversiteitsbehoud

Division

Hoofdorganisatie:Departement Biologie
Tijdsduur:1 jul 1977 →  Heden
Organisatieprofiel:

LABORATORIUM VAN AQUATISCHE ECOLOGIE (F. Ollevier, L. Brendonck, L. De Meester, R. Stoks, F. Volckaert) - Aquatische ecologie en biodiversiteit als populatie genetica en evolutionaire genetica van aquatische vertebraten en invertebraten. - Zieken van vissen (parasieten en bacteriën) en aquatische microbiolgie. - Management van aquatische ecosystemen (trofische cascades) en hun relatie met eutrofiëring. - Profjecten over toegepaste hydrobiologie in Africa (Zimbabwe, Zuid-Africa en Kenya), Azië (China en Vietnam) en Zuid-Amerika (Ecuador, Chili en Bolivia).

LABORATORIUM VOOR ENTOMOLOGIE (J. Billen) - Morfologie en ultrastructuur van exocriene klieren in sociale insecten - fylogenie in Formiciae - chemische analyse van feromoon-producerende klieren in sociale insecten. - communicatie en feromonen in sociale insecten. - Gedragsstudies van voortplantingsdominantie in mieren.

LABORATORIUM VOOR VERGELIJKENDE ANATOMIE EN BIODIVERSITEIT (K. W outers, W. Van Neer, J. Snoeks) - Systematische revisie van Afrikaanse en Zuid-Oost Azische zoetwater vissen. Dit onderzoek focust op het economisch belang van vissenfamilies als de Cichlidae, Clariidae, Schilbeidae, Bagridae (Chrysichtys) en Mastacembelidae. - Biodiversiteitsstudies geconcentreeerd in Kameroon, Gabon, Congo, Congo-Brazzaville, Ivoorkust en de grote Afrikaanse merern (Victoria, Tanganyika en Malawi). - Osteologie om relaties te vinden tussen verschillende vissengroepen. Taxonomische en paleoecologische studie van ostracoden.

 

Trefwoorden:Sociale insecten, Evolutie, Ecologie, Biodiversiteit, Anatomie
Disciplines:Ecologie, Milieuwetenschappen en management, Aquatische wetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Dierkundige biologie, Visserij, Genetica, Evolutiebiologie, Bodemwetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Microbiologie, Plantenbiologie