< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Food

Research Group

Hoofdorganisatie:VIVES
Tijdsduur:1 sep 2023 →  Heden
Organisatieprofiel:De Food onderzoeksgroep, met een kernfocus op voedselverwerking en de wisselwerking tussen voeding en gezondheid, is een team van toegewijde professionals die zich inzetten voor het bevorderen van de wetenschap en technologie achter wat we eten. Met expertise op het gebied van voedselverwerkingsmethoden, voedingswetenschap en de verbanden tussen voeding en welzijn, onderzoekt deze groep manieren om gezondere en duurzamere voedselopties te creëren. Ze verdiepen zich in de fijne kneepjes van voedselproductie, conservering en transformatie, met als doel de retentie van voedingsstoffen en de algehele kwaliteit te optimaliseren. Hun onderzoek strekt zich ook uit tot het begrijpen hoe het voedsel dat we consumeren onze gezondheid beïnvloedt. Door de relaties tussen voeding en welzijn te onderzoeken, proberen ze inzichten te verwerven in de preventie van voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen. De inspanningen van de groep zijn niet alleen gericht op het verbeteren van de voedselveiligheid en -kwaliteit, maar ook op het bevorderen van de ontwikkeling van voedingsproducten die de menselijke gezondheid verbeteren en in stand houden. Daarmee dragen ze bij aan de evolutie van de voedingsindustrie en bieden ze oplossingen voor een gezondere en voedzamere toekomst.
Trefwoorden:voedselverwerking, voedsel, gezondheid
Disciplines:Voeding en dieetkunde, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Productie van landbouwdieren