< Terug naar vorige pagina

Project

Beoordeling van milieu-impact van zeeproducten, met een focus op vis, in België.

Het doel van dit onderzoek is om een structuur te bieden aan onderzoekers opdat men op een nauwgezette wijze kan denken over de duurzaamheid van onze voeding. De kwantificering van de duurzaamheid van onze voedingsmiddelen is mogelijk met behulp van levenscyclusanalyses (LCA), een exacte wetenschappelijke onderzoeksmethode. We veronderstellen dat deze geïsoleerde, klassieke benadering niet voldoende is om LCA-toepassingen tot hun uiterste potentieel te brengen, vooral als het gaat om onze waardevolle voedingskeuzes qua producten. Daarom streven we er in dit project niet alleen naar om toegewijde LCA's uit te voeren, maar ook om duidelijk te zijn over de context (inclusief waarden die betrekking hebben aan de aspecten van duurzaamheid zoals milieu-impact, dierenwelzijn, economische levensvatbaarheid, ...) van verschillende, bestaande LCA’s.

Datum:7 nov 2022 →  Heden
Trefwoorden:Sustainability
Disciplines:Analyse en modellering van landbouwsystemen
Project type:PhD project