< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Annemie Geeraerd Ameryckx
- Disciplines:Duurzame landbouw, Voedselmicrobiologie, Voedseltechnologie, Duurzame ontwikkeling
Affiliaties
- Ethiek @ Arenberg (Onderzoeksinstituut)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2022 → Heden - Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren (MeBioS) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Chemische en Biochemische Reactortechnologie en Veiligheid (CREaS) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 30 sep 2006 - Afdeling Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2006 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 24
- Koolstofvoetafdruk door middel van levenscyclusanalyse voor kleine boeren in EcuadorVanaf14 dec 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Beoordeling van milieu-impact van zeeproducten, met een focus op vis, in België.Vanaf7 nov 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Wanneer is ‘lokaal’ echt lokaal? Een analyse van (on)duurzame voedselkeuzes door middel van een gecontextualiseerde levenscyclusanalyseVanaf5 sep 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Duurzaamheid van verschillende voedingsgewoonten vanuit LCA-perspectiefVanaf23 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Levenscyclus analyse voor een duurzamere voedselketen op ArubaVanaf9 jul 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Duurzame beheersingsstrategie voor ziekten bij Rubus: de noodzakelijke sprong voorwaarts.Vanaf1 dec 2019 → 30 nov 2023Financiering: IWT /VLAIO - Landbouwkundig onderzoek
- Naar duurzame voedselsystemen in België: productie- en consumptie perspectieven rekening houdend met milieu-impact, voedingswaardes en voedingsgewoontesVanaf29 nov 2017 → 1 apr 2022Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven, BOF - doctorale mandaten
- Uitbouw en continuïteit van de werking van het onderzoekscentrum Ethics@Arenberg.Vanaf1 nov 2017 → 31 okt 2019Financiering: BOF - Geconcert. Onderzoeksacties vanaf 1994
- Consumentgerichte strategieën van retail naar vork om voedselgedragen ziekten en blootstelling aan voedselgevaarlijke risico's in de Europese Unie te beperkenVanaf1 jul 2017 → 30 jun 2020Financiering: BOF - Bilaterale wetenschappelijke samenwerking
- De duurzaamheid van ons voedsel kwantificeren in een onzekere en variabele wereld: levenscyclusanalyse van de appelketen van boomgaard tot consumentVanaf17 apr 2017 → 22 sep 2021Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven, BOF - doctorale mandaten
Publicaties
1 - 10 van 28
- Sustainable Botrytis disease management in Rubus(2024)
Auteurs: Annemie Geeraerd Ameryckx, Villi Ieremia
Pagina's: 223 - 230 - Life Cycle Assessment of importing canned tuna into Aruba through different supply chains, in varying can sizes and in oils, brine or tomato sauce(2023)
Auteurs: Amber Van Veghel, Annemie Geeraerd Ameryckx
- Whole genome sequencing en voedselveiligheid in België(2023)
Auteurs: Annemie Geeraerd Ameryckx
Pagina's: 16 - 20 - Intra- and inter-batch variability in raw pork challenge test studies and their consequences on model predictions: an intricate interplay between L. monocytogenes, the microbiome, and packaging atmosphere(2023)
Auteurs: Annemie Geeraerd Ameryckx
- Exploring the carbon footprint of different vegetable choices in Aruba, a food import dependent island(2022)
Auteurs: Amber Van Veghel, Annemie Geeraerd Ameryckx
Pagina's: 588 - 592 - Moving from pork to soy-based meat substitutes: Evaluating environmental impacts in relation to nutritional values(2022)
Auteurs: Ellen Bracquene, Johan De Tavernier, Annemie Geeraerd Ameryckx
- Time is of the essence – Early activation of the mevalonate pathway in apple challenged with gray mold correlates with reduced susceptibility during postharvest storage(2022)
Auteurs: Pieter Verboven, Bart Nicolai, Wannes Keulemans, Barbara De Coninck, Annemie Geeraerd Ameryckx
- Towards sustainable food systems in Belgium: production and consumption perspectives considering environmental impacts, nutritional values and dietary habits(2022)
Auteurs: Klara Van Mierlo, Annemie Geeraerd Ameryckx, Johan De Tavernier
- Occurrence and control of Listeria monocytogenes in the beef and pork supply chain(2022)
Auteurs: Niels Demaître, Annemie Geeraerd Ameryckx
- Quantifying the sustainability of our foods in an uncertain and variable world: life cycle assessment of the apple chain from orchard to consumer(2021)
Auteurs: Freya Michiels, Annemie Geeraerd Ameryckx