Projecten
Conformation-specific nanobodies for biochemical, functional and structural characterization of LRRK2 Vlaams Instituut voor Biotechnologie
Ontwikkeling van een remote sensing-techniek voor druppeltjes en deeltjes in de lucht met behulp van glory en spikkelpatronen (IWT668) Vrije Universiteit Brussel
MoCCHa-CT: Model-gekoppelde 4D-μCT voorgeavanceerde materiaal karakterisatie (MoCCHa-CT) Universiteit Gent
In dit project zullen nieuwe technieken voor X-stralenbeeldvorming van dynamische processen ontwikkeld worden. Door een bi-directionele koppeling van deze verbeterde beelddata met simulatiemodellen kunnen wetenschappers een verbeterd begrip van dynamische processen en structuren in een proefstuk bereiken. Dit stelt materiaalwetenschappers in staat om betere en duurzamere materialen te ontwikkelen. De praktische ontwikkeling van deze ...
Nieuwe methoden en 4D-XCT-hulpmiddelen voor in situ karakterisering van materialen en hun microstructurele veranderingen tijdens functionele testen KU Leuven
Het algemene doel van het project is de realisatie van een geïntegreerde 4D X-stralen Computer Tomografie (4DXCT) toolbox voor het in situ mechanisch testen en analyseren van vezelige materialen. Twee representatieve voorbeeldstudies van vezelige materialen, waarvan het mechanisch gedrag en de schadeontwikkeling nog onvoldoende begrepen zijn, zullen de algemene toepasbaarheid van onze aanpak demonstreren: 3D geprinte composietmaterialen ...
Correlating the 3D atomic structure of metal anisotropic nanoparticles with their optical properties (SOPMEN). (SOPMEN) Universiteit Antwerpen
Begrijpen van sleutelfactoren voor het gebruik van bioactieve lipide-nanodeeltjes om de functionaliteit van complexe voedselsystemen te moduleren KU Leuven
The use of lipid nanoparticles as carriers of lipophilic functional compounds is emerging as a promising way to efficiently deliver food ingredients. There are evidences that bioactive compounds incorporated in lipid nanoparticles present an enhanced bio-accessibility in the gastrointestinal due to their small droplet size. However, the incorporation of active nanosized ingredients in foods remains a challenge for the food sector. Lipid ...