Projecten
Naar een KBR Data Science Lab met gebruikmaking van kennis en data-gestuurde kunstmatige intelligentie voor digitalisering, informatica, iconografie en communicatie in de sector cultureel erfgoed Vrije Universiteit Brussel
Hoog performante autonome sensor netwerken gebaseerd op gezamenlijke data en vermogenoverdracht KU Leuven
Recente ontwikkelingen op het gebied voor Internet of Things (IoT) en Machine-to-Machine (M2M) hebben de noodzaak van gelijktijdige draadloze informatie- en krachtoverdracht (SWIPT) geintroduceerd. SWIPT is een veelbelovende techniek die vele, kleine en mobiele gebruikers kan voeden voor levenslange werking zonder batterijvervanging. Dit is perfect in overeenstemming is met de IoT- en M2M-vereisten waar zo lang mogelijk werken met een lage ...
Towards 3D TURbidity by correlating multiBEAM sonar and in-situ Sensor data - TURBEAMS Universiteit Gent
Turbidity and SPM (suspended particulate matter) are currently being measured in the water column either in 1D (moorings, Niskin samples) or 2D (ADCP transects). However, a 3D approach is recommended, as the variability can be high, especially in the Belgian part of the North Sea. In TURBEAMS, we want to develop a methodology which leads to 3D SPM and turbidity imaging based on multibeam watercolumn data. We will build on the results of the ...
Towards understanding of proprioceptive information processing with 3D wiring diagram. KU Leuven
Acute ontkoppeling en degeneratie van neuronale circuits na traumatisch hersenletsel (TBI) leidt tot het optreden van ernstige motorische, sensorische en cognitieve stoornissen. Hoewel opmerkelijk anatomisch en functioneel herstel kan plaatsvinden na het letsel, is er weinig bekend hoe verbindingen tussen neuronen worden verbroken en hersteld, noch de identificatie van neuronen die kunnen bijdragen aan herstel. We combineren genetica van ...
Resource efficiënte detectie via dynamische aandacht-schaalbaarheid KU Leuven
It is hard to stand on one leg if we close our eyes. We have trouble tasting food without smelling. And when we talk with other people, we observe their lips to understand them better. We, humans, are masters in sensor fusion as we can seamlessly combine information coming from different senses to improve our judgements. Intriguingly, in order to fuse information efficiently, we do not always devote the same level of attention or mental ...
Structural engineering of bakery products (bread, cake and puffy pastry) KU Leuven
The characterization of the cellular structure of cake and its relation to the mechanical behavior is the purpose of this study. First step is the standardization of the food production of bakery products and the variation of their microstructure through alterations in the production process and in the composition of different ingredients. The mechanical properties of these model systems will be assesed by texture analysis (compression tests ...
Voedzame, veilige en duurzame zeevruchten voor consumenten van morgen Universiteit Gent
SEAFOODTOMORROW wil commerciële oplossingen valideren en optimaliseren voor het verbeteren van de sociaaleconomische en ecologische duurzaamheid van de productie- en verwerkingsindustrie voor vis, schaal- en schelpdieren, en tegelijkertijd bijdragen aan de productkwaliteit en -veiligheid. De activiteiten zullen gericht zijn op de duurzame productie en verwerking van voedzame en veilige visproducten door de demonstratie en eerste toepassing ...
Integratie van multi-sensorische informatie voor geoefend grijpen en aanraken van objecten. KU Leuven
De hand is het belangrijkste orgaan waarmee we actief zijn in onze omgeving. Grijpen en aanraken van objecten met een hoge beweeglijkheid vereist nuttige informatie uit verschillende sensorische modaliteiten uit de hersenen, in het bijzonder uit visie en contact. De grote uitdaging is de integratie van meerdere sensorische bronnen die informatie overbrengen naar de hersenen op verschillende tijdstippen tijdens een beweging. Ik zal onderzoeken ...
Modellering van de effecten van rijpingsomstandigheden op de smaakontwikkeling van semi-harde kaas en plantaardige kaasanalogen KU Leuven
Het doel van dit werk is een predictief model op te stellen voor de invloed van rijpingsomstandigheden op de smaakontwikkeling van semi-harde kaas en plantaardige kaasanalogen (of hybriden). Het model zal initieel ontwikkeld worden voor semi-harde Goudse kaas, met een focus op rijpingsparameters (bv. temperatuur, tijd, wateractiviteit) en de effecten van deze parameters op de experimenteel bepaalde smaakontwikkeling (sensorische en chemische ...