< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Gaëlle Ouvrein

  • Onderzoeksdoeleinden:Mijn onderzoek focust op online celebrity bashing. Dit is een specifieke vorm van cyberpesten waarbij celebrities het slachtoffers worden van negatief online gedrag. Ik bestudeer dit fenomeen met een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve methoden. In mijn doctoraat heb ik onder andere gewerkt met focusgroepen, interviews, inhoudsanalyses, surveys en SEM-modellen. In mijn post-doc werk ik voornamelijk met experimenteel onderzoek waarbij jongeren blootgesteld worden aan celebrity bashing en zij vervolgens zelf de kans krijgen online reacties te plaatsen.
  • Trefwoorden:ONLINE COMMENTS, SOCIALE MEDIA, CELEBRITY BASHING, CYBERPESTEN, Politieke en sociale wetenschappen
  • Disciplines:Sociale psychologie, Communicatiewetenschappen, Media studies, Andere media en communicatie
  • Onderzoekstechnieken:Gebruikte methoden: Focusgroepen, diepte-interviews, kwalitatieve en kwantitatieve inhoudsanalyses, surveys, experimenten, metingen hartslag en huidgeleidingGebruikte analysemethoden: SPSS, SEM modellen, NVivo
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:De resultaten van mijn onderzoek zijn relevant voor onderzoekers, maar ook voor praktijkmensen die zich richten op het aanpakken van negatief online gedrag. Onderzoekers kunnen de bevindingen gebruiken om verder te bouwen voor toekomstig onderzoek zodat we steeds meer over dit topic te weten kunnen komen. Praktijkmensen kunnen de resultaten gebruiken om te leren hoe ze online celebrity bashing en gerelateerde gedragingen, zoals cyberpesten, het beste kunnen bestrijden.