Onderzoeker
Liesbeth Jacxsens
- Trefwoorden:Voedselveiligheidscultuur, kwaliteitzorg, blootstellingsinschatting
- Disciplines:Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 sep 1997 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 7 of 7
- Naar een veerkrachtiger beleidskader voor microbiologische voedselveiligheid in de samenlevingVanaf1 nov 2023 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Het bevorderen van veilig, voedzaam en duurzaam voedselconsumptiegedragVanaf1 sep 2023 → HedenFinanciering: VLIR-UOS Global Minds
- NICOMEAT 1 - Onderzoek naar het nicotinezuurgehalte in vers vlees, gehakt vlees, vleesbereidingen en vleesproductenVanaf16 jun 2023 → HedenFinanciering: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu
- Een gezamelijke aanpak voor de indentificatie, beoordeling en management van emerging voedselveiligheidsgevaren en gerelateerde risico's.Vanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: Horizon Europe – Voedsel, bio-economie, Natuurlijke hulpbronnen, landbouw en milieu
- Een proactieve beheersing van de voedselveiligheid in de voedingsindustrie (QDNA)Vanaf1 apr 2021 → 31 mrt 2024Financiering: VLAIO - Flanders' FOOD - COOCK
- Strategisch Institutioneel Partnerschap Can Tho UniversityVanaf1 jan 2020 → 31 aug 2022Financiering: VLIR-UOS Global Minds
- Security Cloud voor voedingVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2023Financiering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
Publicaties
1 - 10 van 88
- The relationship between food safety culture maturity and cost of quality : an empirical pilot study in the food industry(2024)
Auteurs: Pauline Spagnoli, Lavinia Defalchidu, Peter Vlerick, Liesbeth Jacxsens
- Prevalence and growth potential of Listeria monocytogenes in innovative, pre-packed, plant-based ready-to-eat food products on the Belgian market(2024)
Auteurs: Charlie Van Paepeghem, Fatima Taghlaoui, Anja De Loy-Hendrickx, An Vermeulen, Frank Devlieghere, Liesbeth Jacxsens, Mieke Uyttendaele
- Voedselintegriteitsklimaat en -cultuur ter preventie van fraude in levensmiddelenbedrijven(2023)
Auteurs: Waeel Salih Alrobaish, Liesbeth Jacxsens, Peter Vlerick
Pagina's: 64 - 68 - Health risk-benefit assessment of the commercial red mangrove crab : implications for a cultural delicacy(2023)
Auteurs: Andrée De Cock, Marie Anne Eurie Forio, Siska Croubels, Luis Dominguez-Granda, Liesbeth Jacxsens, Carl Lachat, Heydi Roa-López, Jenny Ruales, Victoria Scheyvaerts, Michelle Carolina Solis Hidalgo, et al.
- Fingerprinting methods for origin and variety assessment of rice : development, validation and data fusion experiments(2023)
Auteurs: Jet Van De Steene, Joeri Ruyssinck, Juan-Antonio Fernandez-Pierna, Lore Vandermeersch, An Maes, Herman Van Langenhove, Christophe Walgraeve, Kristof Demeestere, Bruno De Meulenaer, Liesbeth Jacxsens, et al.
- Food safety culture maturity and its relation to company and employee characteristics(2023)
Auteurs: Pauline Spagnoli, Peter Vlerick, Liesbeth Jacxsens
- Towards a food safety culture improvement roadmap : diagnosis and gap analysis through a conceptual framework as the first steps(2023)
Auteurs: Pauline Spagnoli, Liesbeth Jacxsens, Peter Vlerick
- Content, speciation and in vitro bioaccessibility of trace elements in seaweeds and derived food products(2023)
Auteurs: Ediu Carlos Da Silva Junior, Mehrnoosh Babaahmadifooladi, Karel Folens, André Rodrigues dos Reis, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Tom Van de Wiele, Liesbeth Jacxsens, Gijs Du Laing
- Microbiological characteristics and applied preservation method of novel ready-to-eat vegetarian spreads and dips(2023)
Auteurs: Tessa Tuytschaever, Liesbeth Jacxsens, Elien De Boeck, Mieke Uyttendaele
- Public health risk due to aflatoxin and fumonisin contamination in rice in the Mekong Delta, Vietnam(2023)
Auteurs: Lien Thi Kim Phan, Mia Eeckhout, Sarah De Saeger, Liesbeth Jacxsens