Organisaties
Analytische Scheikunde en Farmaceutische Technologie Vrije Universiteit Brussel
"De afdeling bestaat uit twee onderzoeksgroepen. Het belangrijkste onderzoeksvoorwerp van de eerste (Analytische chemie) is chemometrie, de toepassing van wiskundige en statistische methoden op chemische gegevens. Dit omvat zowel het fundamentele en toegepaste werk. Het fundamentele werk gaat bijvoorbeeld over de ontwikkeling van meer robuuste neurale netwerken, variabele selectie in combinatie met wavelet signal processing dat kan worden ...
Vakgroep Duurzame Organische Chemie en Technologie Universiteit Gent
Analytische Scheikunde en Farmaceutische Technologie Vrije Universiteit Brussel
De afdeling Analytische Chemie, Toegepaste Chemometrie en Moleculaire Modellering (FABI) maakt deel uit van het Farmaceutisch Instituut van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel. Het bevindt zich in gebouw G, begane grond van de Brusselse gezondheidscampus (campus Jette (zie locatie)) van de universiteit.
De belangrijkste onderzoeksthema's situeren zich in de separatiewetenschappen, chemometrie en ...
Expertisecentrum Ontwerp en Technologie Thomas More
Afdeling Soft Matter Reologie en Technologie KU Leuven
Het doel van de afdeling Soft Matter, Reologie en Technologie (SMaRT) is om onderzoek naar zachte materie en de reologie van complexe vloeistoffen op fundamenteel niveau en hun toepassing op technische processen te bevorderen en uit te voeren. Dergelijke complexe vloeistoffen omvatten een breed scala aan materialen, waaronder polymeeroplossingen, -smelten en -mengsels, emulsies, colloïdale dispersies, oplossingen van oppervlakteactieve ...
Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie KU Leuven
Onderzoekstopics van deze unit zijn :
- Fysische methoden voor microbiële inactivatie
- Natuurlijke antimicrobiële componenten
- Microbiële stressrespons en stressresistentie
- Nieuwe technieken voor levensmiddelenconservering
Business Unit en Dienstencentrum Technologie en Voeding Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
De dienstverlening omvat geaccrediteerde analyses van (voedings)producten, begeleiding kwaliteitsbepaling rauwe melk, referentiewerking zuivel, allergenen, GGO’s en watergehalte in pluimvee, luchtemissies en duurzame landbouwproductiesystemen, technologisch proefwerk Food Pilot, adviseringsdienst Zuivel, keuring en onderhoud melkwinningsapparatuur, ontwerpen en testen landbouwmachines, metingen stalklimaat en stalemissies, geurlabo ...
Centrum voor Interactie, Recht en Technologie Vrije Universiteit Brussel
Het Centrum voor Interactie, Recht en Technologie specialiseert zich in juridisch onderzoek naar fenomenen zoals computercriminateit en informatieveiligheid.