< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Arno Wouters
- Disciplines:Levensmiddelenchemie, Voedseltechnologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 jul 2020 - Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 30 sep 2014
Projecten
1 - 10 of 22
- Het begrijpen van proces-structuur-functie relaties voor haverproteïnen en –dieetvezels van korrel tot modellevensmiddelVanaf1 jan 2024 → HedenFinanciering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
- Structuur-functie relaties voor de proteïnen van tuinbonen in voedingssystemenVanaf16 okt 2023 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Vasteleggen van proces-structuur-functie relaties van dieetvezels van haver startend van korrel tot model levensmiddelenVanaf19 sep 2023 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Isolering en karakterisering van functionele proteïnen(-concentraten) uit nevenstromen van de tarwevermalingVanaf22 feb 2023 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Schuimstabiliteit en schuimbeperking door anti-schuimen van eiwitoplossingen en emulsiesVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Het sturen van de colloïdale toestand van haverproteïnen om voeding schuimen te stabiliserenVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: FWO junior postdoctoraal mandaat
- HealthFerm Innovatieve op puls en graan gebaseerde voedselfermentaties voor de menselijke gezondheid en duurzame voedingVanaf1 sep 2022 → HedenFinanciering: HORIZON.2.6 – Voedsel, bio-economie, Natuurlijke hulpbronnen, landbouw en milieu
- Innovatieve tarwe- en haver-gebaseerde fermentaties voor gezonde en duurzame plant-gebaseerde vloeibare en semi-vaste levensmiddelen.Vanaf11 aug 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Innovatieve fermentaties op basis van tarwe en haver voor gezonde en duurzame broodsystemenVanaf1 aug 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Het begrijpen en verbeteren van bubbelkarakteristieken in niet- en laagalcoholische bieren.Vanaf6 okt 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 41
- Extractability and chromatographic separation of proteins from potato (Solanum tuberosum L.) trimmings(2024)
Auteurs: Ben Van den Wouwer, Kristof Brijs, Sebastien Carpentier, Arno Wouters
Pagina's: 139301 - Genetic and environmental variation in protein composition of Belgian soy determined with a novel size-exclusion chromatography method(2024)
Auteurs: Diete Verfaillie, Arno Wouters
- Self-assembly of oat proteins into various colloidal states as function of the NaCl concentration and pH(2024)
Auteurs: Arno Wouters
- Tailoring the formulation of sugar-snap cookies to lower in vitro starch digestibility: A response surface modelling approach(2024)
Auteurs: Leonardo Mulargia, Elien Lemmens, Kurt Gebruers, Peter Goos, Arno Wouters, Jan Delcour
- Air-water interfacial and foaming properties of native protein in aqueous quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) extracts: Impact of pH- and heat-induced aggregation(2023)
Auteurs: Julie Van de Vondel, Frederik Janssen, Arno Wouters, Jan Delcour
- Understanding the impact of water-extractable cereal flour constituents on network formation in gluten-starch dough(2023)
Auteurs: Viena Monterde, Frederik Janssen, Arno Wouters
- Impact of chitosan and/or transglutaminase treatment on the colloidal stability and air-water interfacial properties of gliadin based nanoparticles(2023)
Auteurs: Katarzyna Kaczyńska, Arno Wouters, Jan Delcour
- Applicability of leaf protein concentrates from various sources in food: Solubility at food-relevant pH values and air-water interfacial properties(2023)
Auteurs: Arno Wouters
- Ball milling alters the extractability and colloidal state of oat proteins(2023)
Auteurs: Frederik Janssen, Ines Pynket, Arno Wouters
- Relevance of the air-water interfacial and foaming properties of (modified) wheat proteins for food systems(2023)
Auteurs: Frederik Janssen, Viena Monterde, Arno Wouters
Pagina's: 1517 - 1554