Onderzoeker
John Van Camp
- Trefwoorden:biochemical and molecular nutrition, nutriënten, functionelevoeding, voeding en gezondheid, bioactieve componenten, tissue engineering
- Disciplines:Voedsel en additieven engineering, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Voeding en dieetkunde niet elders geclassificeerd, Nutritionele fysiologie, Voeding in het kader van volksgezondheid, Klinische en sportvoeding, Voedselverpakking, -conservering en -veiligheid, Dieetkunde en moleculaire voeding
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2010 → 30 sep 2014 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 feb 1993 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 44 results
- De Seahorse XFe96 Analyzer voor het ontrafelen van cellulaire bio-energetica en mitochondriale dysfunctie na blootstelling aan voedsel en omgevingsstressoren.Vanaf1 dec 2020 → HedenFinanciering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- Van thiazepaan-gebaseerde curcuminoïde hit-structuren tot nieuwe antikanker lead-verbindingenVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Kweek van stamcellen voor vlees op maatVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- PROFIBFUN - Kennisplatform: het afstemmen van de functionaliteit van voedingseiwitten door rationeel ontwerp van fibrillaire structurenVanaf1 jan 2018 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- Het testen van de werkzaamheid van een ontworpen voedzaam voedingssupplement voor zwangerschap op SGA, PTB en LBW in Afrika (Burkina Faso)Vanaf1 nov 2017 → HedenFinanciering: Buitenl. stichtingen, fondsen e.d. met wet. oogmerk
- Inhibitie van celwand-afbrekend enzymen en gezondheid-bevorderende effecten door fenolische componenten verkregen via solid-state fermentatie van Brassica nevenstromenVanaf1 okt 2017 → HedenFinanciering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Invloed van (verwerkt) rood vlees op colonkanker: een nieuwe in vitro benaderingVanaf1 okt 2017 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- GlycoProFit: Cost-efficient synthesis of health-promoting glycobiosesVanaf1 apr 2017 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- GlycoProFit: Cost-efficient synthesis of health-promoting glycobiosesVanaf1 apr 2017 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- GlycoProFit: Cost-efficient synthesis of health-promoting glycobiosesVanaf1 apr 2017 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
Publicaties
1 - 10 of 217 results
- Untargeted metabolomics to reveal red versus white meatU+2010associated gut metabolites in a prudent and western dietary context(2020)
Auteurs: Sophie Goethals, Caroline Rombouts, Lieselot Hemeryck, Lieven Van Meulebroek, Thomas Van Hecke, Els Vossen, John Van Camp, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke
Aantal pagina's: 1 - Evaluation of antimicrobial activity of rambutan (Nephelium lappaceum L.) peel extracts(2020)
Auteurs: Phuong Nguyen Nhat Minh, Thien Trung Le, John Van Camp, Katleen Raes
Aantal pagina's: 1 - Selection of extraction conditions of phenolic compounds from rambutan (Nephelium lappaceum L.) peel(2020)
Auteurs: Phuong Nguyen Nhat Minh, Trien Trung Le, Minh Quan Dang, John Van Camp, Katleen Raes
Pagina's: 222 - 229 - Chemical composition, antioxidant, antimicrobial and antiproliferative activities of the extracts isolated from the pomace of rowanberry (Sorbus aucuparia L.)(2020)
Auteurs: Ramune Bobinaite, Charlotte Grootaert, John Van Camp, Antanas Sarkinas, Mindaugas Liaudanskas, Vaidotas Zvikas, Pranas Viskelis, Petras Rimantas Venskutonis
Aantal pagina's: 1 - Oral microbiota display profound differential metabolic kinetics and community shifts upon incubation with sucrose, trehalose, kojibiose, and xylitol(2020)
Auteurs: Stanley Onyango, Nele De Clercq, Koen Beerens, John Van Camp, Tom Desmet, Tom Van de Wiele
Aantal pagina's: 1 - Dietary emulsifiers alter composition and activity of the human gut microbiota in vitro, irrespective of chemical or natural emulsifier origin(2020)
Auteurs: Lisa Miclotte, Kim De Paepe, Leen Rymenans, Chris Callewaert, Jeroen Raes, Andreja Rajkovic, John Van Camp, Tom Van de Wiele
Aantal pagina's: 1 - Co-ingestion of black carrot and strawberry : effects on anthocyanin stability, bioaccessibility and uptake(2020)
Auteurs: Celia Carrillo, Senem Kamiloglu, Charlotte Grootaert, John Van Camp, Marc Hendrickx
Aantal pagina's: 1 - Could evening dietary protein intake play a role in nocturnal polyuria?(2020)
Auteurs: Upeksha Sewwandi Alwis, Joris Delanghe, Lien Dossche, Johan Vande Walle, John Van Camp, Thomas F. Monaghan, Saskia Roggeman, Karel Everaert
Aantal pagina's: 1 - Commercial luncheon meat products and their in vitro gastrointestinal digests contain more protein carbonyl compounds but less lipid oxidation products compared to fresh pork(2020)
Auteurs: Sophie Goethals, Thomas Van Hecke, Els Vossen, Lynn Vanhaecke, John Van Camp, Stefaan De Smet
Aantal pagina's: 1 - The intestinal fate of citrus flavanones and their effects on gastrointestinal health(2019)
Auteurs: Yala Stevens, Evelien Van Rymenant, Charlotte Grootaert, John Van Camp, Sam Possemiers, Adrian Masclee, Daisy Jonkers
Aantal pagina's: 1